Nieuws

22-09-2022 16:15

Vmbo-leerlingen bezoeken de Week van de Techniek

Ruim 1.300 vmbo-leerlingen doen in de week van 3 tot en met 7 oktober mee met de Week van de Techniek. In de Week van de Techniek gaan leerlingen in workshops aan de slag met techniek om zelf te ervaren hoe leuk techniek is. Wethouders uit de deelnemende gemeentes en pers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De onderbouw vmbo leerlingen maken kennis met de brede mogelijkheden van het technische werkveld. In workshops gaan leerlingen zelf aan de slag met techniek. Onderwerpen zijn onder andere: robotica, logistiek, metaalbewerking, installatietechniek, bouw, autotechniek, zorgtechniek en mixed reality. Zelf doen en ervaren staat centraal.

Deze week kunnen ze ontdekken of techniek bij hen past. Het bezoek wordt afgesloten met een techniekquiz en de winnaar gaat met een prijs naar huis.

Organisatie door T is for Tech
De Week van de Techniek wordt georganiseerd door T is for Tech in samenwerking met bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. Gastlocatie is de Wereld van Techniek, waar de hal van Bouwmensen de hele week beschikbaar is. Techniek is namelijk overal en in onze maatschappij niet weg te denken. T is for Tech maakt jongeren in de omgeving Amersfoort enthousiast voor techniek en technologie. De volgende bedrijven helpen mee en verzorgen een workshop in de Week van de Techniek: Lomans, Croonwolter & Dros, Unica, Goflex, Bouwmensen, IW Midden, Schildersvakopleiding, Pon, Elma, Iteq, Van Halteren, Havi Logistics, Makecenter, Sectorinstituut Transport en Logistiek, ROC MN, Hoornbeeck College, MBO Amersfoort.


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement