Gemeentenieuws
Rivierenland Business verzamelde het opvallendste nieuws van diverse gemeenten uit Rivierenland. Heeft u interessant nieuws uit uw gemeente? Mail het naar: jessica@vanmunstermedia.nl en wie weet vindt u uw bericht terug in een van onze volgende edities op deze pagina.
Geen middelen voor verplaatsing autosloperij Vijverterrein Tiel
De Tielse gemeenteraad heeft op 22 juni 2016 besloten geen middelen beschikbaar te stellen voor de verplaatsing van de autosloperij op het Vijverterrein. De gemeente gaat in gesprek met de ondernemer om te kijken hoe hij binnen de grenzen van het bestemmingsplan zijn werkzaamheden kan uitoefenen, waarbij er geen overlast is voor de omgeving.
Het Vijverterrein is onderdeel van FluviaTiel. In dit project wordt het gebied tussen de haven en Amsterdam-Rijnkanaal ontwikkeld tot een aantrekkelijk en duurzaam woon- en leefgebied. Voor alle partijen ligt er nu de opgave om het bedrijf goed in te passen in de ontwikkeling van het gebied.
Onderzoeksbureau start quick scan groot podium
Het bureau dat de quick scan naar een groot podium in Gorinchem gaat doen is bekend. Bureau PBTA uit Uden start deze zomer met een onderzoek.
De gemeente hecht aan een groot podium in de stad waar in het kader van lokale sociaal culturele activiteiten kunnen plaatsvinden, zoals in deze tijd van het jaar de eindejaarsmusical. De vraag is waar dit podium zich het beste kan bevinden: functioneel en financieel gezien.
In maart heeft de gemeenteraad besloten een quick scan te willen uitvoeren. Het college van B&W heeft voor de uitvoering daarvan gekozen voor een extern bureau met een specialisme op het gebied van theatervastgoed. Dat is PBTA uit Uden geworden. Zij moet in nauwe samenwerking met de gemeente in een quick scan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een groot podium in de stad. PBTA voert in de zomer de quick scan uit. Vervolgens zal zij in een parallelsessie in september/oktober de gemeenteraad op de hoogte brengen van haar bevindingen.
Onderzoek doorstroming A2 tussen Deil en Vught
De gemeente 's-Hertogenbosch, de provincies Noord-Brabant en Gelderland, de regio Rivierenland, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat Zuid-Nederland gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden om de verkeersdoorstroming op de A2 te verbeteren. Het onderzoek moet duidelijk maken waar tussen de knooppunten Deil en Vught de grootste knelpunten zijn en welke oplossingen op de korte, middellange en lange termijn mogelijk zijn. Het onderzoek duurt tot het voorjaar van 2017.
De verkeersdoorstroming op de A2 van knooppunt Deil via 's-Hertogenbosch naar knooppunt Vught is onvoldoende, zo blijkt uit onderzoek van vorig jaar naar de A2. Dit betekent dat tijdens spitsuren reizigers op delen van het traject in beide richtingen nu en in de toekomst last van files hebben. Het doel van het onderzoek is om een helder en compleet beeld te krijgen van de knelpunten. Wat is er precies aan de hand en hoe komt dat? Wie maken gebruik van de A2, is dat vooral regionaal en lokaal verkeer of is er juist veel doorgaand (inter)nationaal verkeer? Ook worden de ontwikkeling van andere vervoermiddelen zoals trein, bus en fiets en het gedrag van reizigers meegenomen in het onderzoek. Door grondig te kijken naar de oorzaken van de geconstateerde problemen met de bereikbaarheid, wordt er gezocht naar betere, slimmere en duurzamere oplossingen. Oplossingen die ook op langere termijn blijven werken. Partijen die daar ideeën voor hebben, zijn welkom om mee te denken en te doen.