Recensie Andermaal: Eerlijk en puur

Magazines | Rivierenland Business nummer 1 2017

Andermaal

Eerlijk en puur

Bij binnenkomst in het restaurant valt je meteen de huiskamer-achtige sfeer op. Hier vind je geen met linnen gedekte tafels, maar zit je in comfortabele fauteuils aan houten tafels. Pronkstuk van het restaurant is de serre, die uitkijkt op een klein watertje dat langs het restaurant kabbelt. Gastvrouw Marit gaat ons voor naar onze tafel in de serre. Wanneer we de kaart bestuderen valt ons op dat er met de seizoenen mee gekookt wordt en veel eerlijke gerechten met ingrediënten uit de regio bevatten.

Frisse smaak

Het voorgerecht dient zich aan met Bombe van gerookte zalm met een vulling van crème fraîche, rivierkreeftjes, gember en citroen met daarbij een kroketje van gamba en mayonaise van citroengras. De citroen zorgt voor een heerlijk frisse smaak aan het gerecht. Het tussengerecht bestaat uit een paté van fazant geserveerd met een zoete compote van cranberry en briochebrood van de grill. Een prachtig klassiek gerecht, al blijkt gedurende de avond dat de witte brigade er wel een voorkeur heeft om klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken met respect voor het product. De gerechten die wij voorgeschoteld krijgen zijn niet alleen tongstrelend, maar ook een lust voor het oog. De wijnkaart biedt diverse wijnen uit klassieke chateaux, maar ook wijnen van kleine eigenzinnige wijnmakers. Ze completeren de gerechten uitstekend.Marit bedient ons de hele avond op onze wenken. Samen met het team zorgt zij ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt en stelt de gasten op hun gemak.

Winterse specerijen

Tijdens ons bezoek zitten we middenin het wildseizoen, dus we vervolgen ons diner met twee bereidingen van hert; een stoofje van hert en rosé gegrilde hertenfilet in een jus van winterse specerijen. Een heerlijk gerecht voor de koude winteravond.

Voordat we aan ons dessert beginnen, wordt een selectie van kazen met vijgenchutney en notenbrood op tafel gezet met bijpassende sherry van 20 jaar oud. We sluiten af met chocoladetaart, bestaande uit een mousse van witte chocolade, bramenijs en een crumble van witte chocolade. Een dessert om je vingers bij af te likken.

Ons bezoek smaakt absoluut naar meer en prikkelt onze nieuwsgierigheid naar Una Volta en Una Mas. Binnenkort zullen wij deze restaurants ook eens gaan uitproberen.

www.andermaal.nl

Horecaondernemer Bart-Jan Nijsingh bezit in Culemborg drie restaurants, het Italiaans georiënteerde una Volta, tapasrestaurant Una Mas en Andermaal. Andermaal opende hij in 1999 in een monumentaal pand aan de Havendijk met de gedachte om Culemborg en omstreken kennis te laten maken met gezond en biologisch eten. Inmiddels weten mensen van heinde en verre het restaurant te vinden.

Wij willen ons restaurant graag laagdrempelig houden. Wel de superverse producten, maar ook goede porties en mooie prijzen.

Recept op basis van 4 personen

Crème brûlée van

witte chocolade en vanille

Benodigdheden:

250 ml melk, 250 ml room, 125 gr eigeel, 60 gr suiker, 200 gr witte chocolade,

1 el vanillesuiker, 1 vanillepeul

Bereidingswijze:

Schraap het merg uit de vanillepeul en plaats een pan met de melk op laag vuur en voeg de suiker, vanillesuiker, het merg en de uitgeholde vanillepeul toe. Laat dit mengsel 20 minuten intrekken zonder dat de melk gaat koken. Voeg daarna al roerende de witte chocolade toe aan dit mengsel. Meng in een aparte kom de room en het eigeel tot een homogene massa.

Als het mengsel geheel opgelost is, voeg je dit al roerend in de kom met het eigeel en room. De vanillepeul verwijderen uit het mengsel, deze heb je niet meer nodig.

Zet de vier schaaltjes in een ovenschaal met een laagje koud water van ongeveer 1 centimeter hoog en vul de schaaltjes met het samengevoegde mengsel uit de kom. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) tot ze gaar zijn. Laat de crème brûlée afkoelen als je ze uit de oven haalt.

Als de crème brûlée is afgekoeld, breng je een laagje rietsuiker aan op crème brûlée en brand je deze af met een brander tot er een knapperig karamellaagje ontstaat.

Tip van de chef: Serveer deze crème brûlée met een romig bolletje vanille-ijs.

Smakelijk eten!

Una Volta en una Mas

Sinds 1 apri 2016 heeft una Volta haar deuren geopend in De Gelderlandfabriek in Culemborg. De naam una Volta, dat eenmaal betekent, sluit perfect aan op het andere restaurant Andermaal. Het Italiaans georiënteerde restaurant bevindt zich op een bijzondere locatie, een originele locomotiefloods met veel originele details. Sinds 1 februari 2017 trekt una Mas liefhebbers van tapas en pinchos naar Culemborg. Het perfecte restaurant om de Spaanse keuken te ontdekken.

Gastvrouw Marit en chef-kok Ruben doen er alles

aan om het de gast naar de zin te maken.

delen:

Rivierenland Business nummer 1 2017

Lees volledige uitgave online
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by