Recensie Ross Lovell

Magazines | Rivierenland Business nummer 1 2019

De molen dateert uit 1853 en was de eerste stelling-korenmolen in de Krimpenerwaard. Het complex brandde in 1930 af maar werd in 1993 her-bouwd. Het restaurant is aan een pittoresk haventje gelegen, waardoor het tafereel rechtstreeks van een ansichtkaart lijkt te komen.

Wanneer we binnentreden in het restaurant wor-den we hartelijk welkom geheten door gastvrouw Isabella. Haar kennen we nog uit de tijd van Solo en wat blijkt? Inmiddels is zij met Gerrit getrouwd en hebben samen een kindje. Wanneer we haar vragen naar de betekenis van de naam van het restaurant legt ze uit dat Ross oud-Engels voor roos is en Lovell dierbaar betekent.

Spannende ingredienten

Eenmaal aan tafel valt ons oog op de menukaart. Hierop prijken gerechten met spannende ingredi-

?nten. De wijnkaart blijkt behoorlijk groot en breed georienteerd met zo'n tweehonderd wijnen voor een vriendelijke prijs. Dat belooft wat.

De parelcouscous met krokante kippenhuid en zuurkool, aardappelmousseline en gedroogde ham vormen de perfecte aftrap en smaakt naar meer. Ver-

Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg waren de laatste jaren de gezichten van restaurant Solo in Gorinchem. Zij hielden tijdens de afwezigheid van chef en mede-eigenaar Mohammed El Harouchi diens filosofie in ere. Begin 2014 viel het doek voor dit bijzondere restaurant. Samen besloten Isabella en Gerrit in Rijsoord een nieuwe, eigen zaak te beginnen, Ross Lovell. Rivierenland Business schoof aan tafel in de tweede vestiging die In 2017 opende in een herbouwde molen in Krimpen aan de IJssel.

Zinnenprikkelende gerechten in een sfeervolle ambiance

Ross Lovell

Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg zijn de gezichten van Ross Lovell.

Naarmate de avond vordert, verleggen Gerrit en zijn team steeds meer hun grenzen

volgens wordt tonijn gemarineerd met sinaas-appel, avocado en een koekje van maanzaad en sesam opgediend. Een ware sensatie voor de smaakpapillen door de combinatie van de tonijn met het frisse van de sinaasappel en het romige van de advocado. Het koekje met maanzaad en sesam maakt het helemaal af. De coquilles met tomaatsalsa en tomatenazijn en spitskool zijn verrukkelijk. Het zachte witte vlees van coquilles, ook wel sint-jacobsvrucht genoemd, zijn zeer verfijnd van smaak.

Passie

De zwarte brigade straalt ondertussen een ongekend enthousiasme uit. Met veel passie, maar zonder al te veel poespas wordt op een aanstekelijke manier verteld over de gerech-ten en de wijnen, die zowel van bekende huizen als kleinere wijnboeren afkomstig blijken te zijn. Opvallend is dat er ook veel Oostenrijkse wijnen op de wijnkaart te vinden zijn. Hier kun je duidelijk Isabella's roots terugvinden, aangezien zij oorspronkelijk uit Oostenrijk komt.

Het restaurant is aan een pittoresk haventje gelegen, waardoor het tafereel rechtstreeks van een ansichtkaart lijkt te komen

Grenzen verleggen

Naarmate de avond vordert, verleggen Gerrit en zijn team steeds meer hun grenzen. Het komkommerijs met sechuan buttons is daar het perfecte voorbeeld van. De sechuan button, een bloemhoofdje van een plant die gegeten wordt in de zuidelijke provincies van China, staat bekend om de bijzondere ervaringen die ze teweeg brengt wanneer ze genuttigd wordt. Wie er heel veel van eet, kan zelfs een verdovend gevoel ervaren op de gehele tong en de bin-nenkant van de wangen, legt Isabella uit. Bij ons beperkt het zich tot een champagneachtig gevoel op het puntje van onze tong. Een bijzondere ervaring.

Ons hoofdgerecht dient zich aan in de vorm van een Iberico Belotta met pompoencreme, zilverui, seizoengroente en jus van sherry.Alleen de hammen van de varkens die in hun laatste groeifase uitsluitend met eikels (bellotas) en grassen in en uit de vrije natuur (dehesa) zijn gevoed mogen Jam?n Ib?rico de Bellota (achterpoot) genoemd worden. Hierdoor ontstaat er een karakteristieke noot-achtige smaak. Wanneer we toe zijn aan het dessert van rode kool met ijs van kruidnagel, rozijnen en krenten en kruidkoek kijken mijn tafelgenoot en ik elkaar bedenkelijk aan. Een niet voor de hand liggende combinatie: rode kool en ijs....Maar verrassend lek-ker. Hoewel we bij veel desserts vaak alleen maar een overkill aan suiker bemerken, proeven we hier juist heel veel kruidige smaken. Een perfecte afsluiter.

Terugkijken op onze avond komen we tot de conclusie dat we blij worden van Ross Lovell, waar overduidelijk met lef en passie gekookt wordt. Ons zien ze snel weer terug, maar dan in hun vesti-ging in Ridderkerk.

www.rosslovell.nl

Bijeenkomsten

Speciale gebeurtenissen, zoals verjaardagen, re?nies, jubilea, een geboorte of een pensionering vragen een intieme sfeer in een comfortabele setting om er een gedenkwaardig moment van te maken. De experts van Ross Lovell hebben creatieve idee?n en oplossingen en denken graag mee over de invulling van de dag of avond waarover ongetwijfeld nagepraat zal worden.

Vergaderen

Vergaderen, eventueel in combinatie met private dining, is het prettigst in een rustige en inspirerende omgeving. De intieme ver-gaderkamer van Ross Lovell bevindt zich op de tussenverdieping en biedt een prachtig uitzicht over het water.

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by