Museum Boerhaave presenteert kweekburger
Museum Boerhaave in Leiden presenteert sinds 17 februari zijn nieuwste aanwinst: ‘s werelds eerste ‘kweekburger’. Voor de kweekburger is een klein stukje van een paar gram spierweefsel van een koe afgenomen. Deze spiercellen werden vervolgens in een petrischaal in het laboratorium gevoed en opgekweekt. Ondertussen gaat het onderzoek naar dit kweekvlees verder. ‘We zijn volop bezig om het product te verbeteren. Het lab wordt uitgebreid met vijftien medewerkers en telt straks zo’n twintig mensen.’
De kweekburger is t/m 13 april 2014 in Museum Boerhaave te zien. Een tentoonstelling Food of the future, met een belangrijke rol voor deze aanwinst, is in voorbereiding.
rivierenland business | nummer 1 | maart 2014
Grand Athina: Ontmoetingsplaats voor
zakelijke bijeenkomsten
Grand Athina, de ideale locatie als ontmoetingsplaats voor uw zakelijke bijeenkomsten. U kunt à la carte lunchen of dineren in het restaurant of op het mooie terras. Ook kunt u gebruik maken van business/chef lunch. Bij het restaurant is er voldoende parkeergelegenheid.
Naast zakelijke lunch- en dinerafspraken, leent Restaurant Grand Athina zich uitstekend als locatie voor uw vergadering, seminar, receptie of bedrijfsfeest.
Het is mogelijk hiervoor een van onze besloten ruimtes te huren. Grand Athina is ideaal wanneer u een feest wil organiseren voor 20 tot 250 personen.
www.grandathina.nl
Sergio Herman opent The Jane 25 maart
Het nieuwe restaurant van Sergio Herman, The Jane in Antwerpen, opent op dinsdag 25 maart 2014 haar deuren. De reserveringslijn is eind februari open gegaan. Chef Nick Bril neemt de dagelijkse leiding van de keuken op zich.
Voor The Jane wordt een reserveringstermijn van maximaal drie maanden gehanteerd; voor de Upper Room Bar is dit een termijn van een maand.
In Antwerpen komt bij The Jane ook de food- en cocktailbar; The Upper Room Bar. In deze bar zullen naast cocktails ook kleine en snelle gerechten geserveerd worden. Deze worden achter de bar bereid.
Sergio Herman opent The Jane na een voorbereidingstijd van zeker drie jaar. De chef stopte eind vorig jaar met zijn driesterrenrestaurant in Sluis. Naast The Jane gaat hij zich toeleggen op Pure C in Cadzand.
(*Bron: missethoreca.nl)
Dineren bij Gasterij het oude Posthuys
Tot en met 23 maart is er nog De Nationale Restaurantweek.
Tijdens deze dagen kunt u voor een gereduceerde couvertprijs genieten van culinaire gerechten in de betere restaurants van Nederland. Ook dit jaar doet Gasterij het oude Posthuys mee. Een 3 gangen diner met verrassende creaties van chef Ab Berendse is slechts € 27,50 p.p. Een 3 gangen lunch € 22,50,- Bent u met een groter gezelschap, dan is er de mogelijkheid te dineren in onze private-dining ruimte. Prettig privé tot 20 personen en sfeervol ingericht.
Reserveren via de restaurantweeksite onder regio Rotterdam/Zuid-Holland-Zuid, of telefonisch 0345-618393
Culinaire businessflitsen