Culinaire ontdekkingstocht bij Hotel Restaurant Van Balveren

Verschenen in Rivierenland Business nummer 5 2013

Culinaire

ontdekkingstocht

Iedereen weet dat de juiste combinatie van gerecht en wijn een feest voor de smaakpapillen is. Met de eindeloze keuzes in gerechten en wijnen kan het vinden van de ultieme match behoorlijk lastig zijn. Hotel Restaurant Van Balveren organiseerde op 6 oktober een Wijn-Spijs Dag, waarbij de theorie van wijnproeven en smaakleer niet alleen uitgelegd werden, maar de aanwezigen het ook in de praktijk ondervonden.

Mario Senjic, sommelier van Van Balveren, Mark Haasdijk van De Champagnist en Edwin Muns, chefkok van Van Balveren, raakten geïnspireerd voor de Wijn-Spijs Dag toen ze onlangs samen een driedaagse reis naar de Bourgogne en Jura maakten. “Hier ontstond het idee om een dag bij Van Balveren te organiseren met niet-alledaagse wijnen”, zei Senjic.

Smaakvoorkeur

Vervolgens legde hij uit waarom de gasten telkens twee verschillende wijnen per gerecht geserveerd kregen. “U mag zelf kiezen, welke wijn het beste bij het gerecht past. Er is nooit één waarheid.”

Daarna passeerden de mooiste wijnen en gerechten de revue. Bij ieder gerecht ging een uitgebreide toelichting vooraf over onder andere het herkomstgebied, de gebruikte druivenrassen en de smaak van de wijnen.

Senjic en Haasdijk gingen bij ieder gerecht de tafels langs om de gasten te vragen hoe zij de combinaties ervoeren en welke van de twee geserveerde wijnen hun voorkeur genoot. De gasten ontdekten op deze manier of er sprake was van een aanvullende smaak, een tegengestelde smaak of een begeleidende smaak. Iedereen had zijn eigen smaakvoorkeur, maar wel werd duidelijk dat wanneer de wijn en spijs met elkaar in harmonie waren, er een unieke smaakervaring ontstond.

Na afloop bedankten Haasdijk, Senjic en Muns de gasten voor hun aanwezigheid. “Er komt zeker een vervolg!”, aldus Senjic.

Hotel Restaurant Van Balveren

Voorstraat 8

4054 MX Echteld

T. 0344 – 64 32 70

F. 0344 – 64 35 90

www.hotelvanbalveren.nl

Wijn-Spijs Dag Hotel Restaurant Van Balveren

rivierenland business | nummer 5 | november 2013

fotografie karim de groot

(vlnr) Mark Haasdijk, Edwin Muns en Mario Senjic gingen samen met de gasten op zoek naar de perfect wijn-spijs match.

Restaurants

Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Rivierenland Business nummer 5 2013

Lean als antwoord op de crisisWake-up call voor bouwend Rivierenland'Als gemeente kunnen wij een faciliterende rol spelen'Benut de alternatieve vormenAlles onder één dakMarkt in beweging'Pensioenwetgeving noodzaakt ondernemers tot actie'Geslaagd project'Dankzij Rabobank West Betuwe zijn wij SEPA-proof'Een nobel streven vol witte vlekkenZiekenhuis krijgt een moeder-kind stoel van Rivierenland RallyBOB-borrel Rivierenland bij Restaurant Solo in GorinchemRelatiedag De Schildkamp in het teken van PrinsjesdagCulinaire ontdekkingstochtOude klassiekers en eigentijdse gerechten Proactieve rol in resultaatgericht netwerkMulti-inzetbare alleskunners onder de loepCoverstory BM Bouw: Lean als antwoord op de crisisForum bedrijfshuisvesting: Wake-up call voor bouwend Rivierenland‘Als gemeente kunnen wij een faciliterende rol spelen’FairTrans: Benut de alternatieve vormenFlora Nova:Alles onder één dakColum Aspect ICTPensioenen en verzekeringen: Markt in bewegingUnivé: Pensioenwetgeving noodzaakt verzekeraars tot actieHandycup 2013: Geslaagd project‘Dankzij Rabobank West Betuwe zijn wij SEPA-proof’Column FSVBusinessflitsenColumn BTW NederlandZiekenhuis krijgt moeder-kind stoel van Rivierenland RallyRaar!BOB-borrel Rivierenland BusinessCulinaire ontdekkingstocht bij Hotel Restaurant Van BalverenToplocatiesRecensie Eten & Drinken: Oude klassiekers en eigentijdse gerechtenFC Utrecht spil in zakelijk Midden-NederlandAlgemene impressie: Multi-inzetbare alleskunners onder de loepTestverslagen
Rivierenland Business is een uitgave van Van Munster Media