recensie
Restaurant Eten & Drinken
Oude klassiekers en
eigentijdse gerechten
Midden in de Betuwe tussen de fruitbomen, vlakbij het monumentale station van Geldermalsen, is sinds 2007 Restaurant Eten & Drinken te vinden. Inmiddels heeft het restaurant veel vaste gasten die iedere keer terugkeren voor de ongedwongen sfeer en de eigentijdse gerechten en oude klassiekers.
Het sfeervolle restaurant heeft een uitnodigende serre, waar het uitzicht niet snel zal vervelen. Buiten passeren de reizigers die snel hun trein moeten halen, terwijl er binnen in het restaurant een rustige, ontspannen sfeer heerst.
We starten met een amuse van zoutjes, groene olijven en Spaanse worst samen met het aperitief een glas St. Martin Brut Rosé. Een sprankelende fruitige wijn.
Het voorgerecht bestaat uit een tartaar van rund geserveerd met roereitje, truffel, truffel mayonaise, eendenlever en Parmezaan kletskop. Deze steak tartaar van zoetzacht kalf is pittig-zuur op smaak gebracht en heeft eigenlijk geen toevoegingen nodig, want hij is helemaal af. Het gerecht wordt begeleid door de huiswijn, de rode ‘Laborie Sélection Vieilles Vignes 2012 Carignan’, die delicaat van smaak is en aroma’s van rode vruchten heeft.
De attente service van de zwarte brigade zorgt ervoor dat we ons op ons gemak voelen in het restaurant. De inrichting van Restaurant Eten & Drinken is stijlvol en de tafels zijn ruim opgesteld. Het publiek bestaat onder andere uit zakenmensen, maar ook stelletjes en families weten hun weg naar het restaurant te vinden.
Het hoofdgerecht, een heerlijk gebakken rogvleugel geserveerd met citroenmousseline, gestoofde spinazie en zeekraal met Beurre Noisette met kappertjes wordt begeleid door een witte frisse huiswijn, de ‘Laurent Miquel 2012 Chardonnay - Viognie’.
Het dessert, een mousse van pure chocolade, espuma van mango, mango sorbet en vanille sponge cake is een waardige afsluiter, zeker in combinatie met de dessertwijn, een Muscat Rivesaltes 2008 / 2009 Domaine Cazes.
Restaurant Eten & Drinken
Genteldijk 34A
4191 LE Geldermalsen
T. 0345 – 57 33 11
info@etenendrinken.net
www.etenendrinken.net
rivierenland business | nummer 5 | november 2013
rivierenland business | nummer 5 | november 2013
Recept Christian van de Veerdonk / Restaurant Eten & Drinken
Soep van pompoen met kokos, garnituur van bosui en taugé met
gebakken gamba’s
1 stuks Fles pompoen
2 eetlepels Santen
(kokos pasta)
2 stuks Citroenblad 1 mespuntje Curry pasta
2 stuks Witte ui
1 mespuntje Kerrie poeder 2 liter Groenten bouillon
1 stuks Steranijs
100 gram Taugé
2 stuks Bosui
8 stuks Gamba’s
Peper en zout
Olijfolie
Werkwijze
1. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsters. Gebruik hierbij latex handschoentjes.
2. Snijd de pompoen in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout. Pof ze gedurende 10 minuten in een oven van 180 graden Celsius. Dit is om meer smaak te kunnen geven aan de soep.
3. Verwijder de schil van de witte ui en snijd deze ook in grove stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en zet daarin de volgende ingrediënten aan: witte ui, citroenblad, curry pasta, kerrie poeder, steranijs en de santen.
4. Vervolgens voeg je de gepofte pompoen toe en blus je het geheel af met groentebouillon en laat het geheel minstens 30 minuten koken.
5. Controleer of de stukken pompoen gaar zijn. Is dit het geval dan haal je de soep van het vuur en haal je het citroenblad en de steranijs eruit. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Zeef daarna de soep door een fijne zeef.
6. Breng de soep op smaak met peper en zout.
7. Snijd de bosui in fijne ringen. Meng de bosui met de taugé en maak daarvan een bedje midden in een diep bord.
8. Pel indien nodig de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Verhit olijfolie in een pan en bak de gamba’s. Breng op smaak met peper en zout.
9. Serveer het gerecht zoals op de foto.