Werken bij VOICT: De toekomst helpen programmeren en implementeren

Magazines | Rivierenland Business nummer 3 2017

WERKEN BIJ VOICT

DE TOEKOMST HELPEN PROGRAMMEREN EN IMPLEMENTEREN

De toekomst wordt niet alleen in Silicon Valley gemaakt. VOICT in Ede ontwikkelde met DireXtion een uniek programma dat logistieke dienstverleners met een complexe werkwijze in staat stelt volledig de regie te voeren. Bij de distributie van medicijnen weten ze bijvoorbeeld niet alleen op elk moment waar welk pakket zich bevindt maar ook wat de temperatuur in de wagen is. Brocacef, PostNL en Coolblue zijn voorbeelden van landelijk opererende bedrijven die DireXtion gebruiken. Om het programma te helpen uitbouwen, te ondersteunen en bij klanten te implementeren zoekt VOICT stagiaires en nieuwe medewerkers.

TEKST: Jeroen Kuypers FOTografie: Annemarie Bakker

De groei aan toepassingsmogelijkheden voor GPS en de alomtegenwoordigheid van het internet hebben van track & trace een standaarditem gemaakt. De transportsector maakt er massaal gebruik van. Het is een onmisbaar hulpmiddel om ritten zo efficiënt mogelijk te plannen en om kosten te drukken. Maar de meeste programma's beperken zich tot vrij rechtlijnige schema's en zijn volledig vanuit de vervoerder bedacht. "Die zijn niet berekend op de complexiteit van een steeds wisselende situatie", zegt Gert van Oel, directeur van VOICT. "De ene keer moet een koelkast bijvoorbeeld alleen bezorgd worden, de andere keer ook aangesloten. Wat doe je als elke ontvanger een andere afspraak heeft? Wat doe je als je geen eigen auto's laat rijden maar enkel die van onderaannemers? Met DireXtion bieden we deze bedrijven veel meer dan een traditioneel transport managementsysteem. DireXtion is dan ook vanuit hun positie, die van de logistieke dienstverlener, bedacht. Het biedt de mogelijkheid, zoals de naam al aangeeft, om regie te voeren over de zendingen. "

Afwisselend en uitdagend

VOICT werd tien jaar geleden opgericht, bijna gelijktijdig met het starten van DireXtion. Aanvankelijk beperkte het bedrijf zijn producten en dienstenaanbod niet tot dit programma maar naarmate de belangstelling ervoor groeide begon het zich volledig op DireXtion toe te leggen. Een bedrijf is nooit 'af', maar een programma als DireXtion is dat evenmin. De programmeurs en ondersteuners werken met de nieuwste technieken, zoals .Net-Core en AKKA.NET, wat betekent dat ze tegelijk met het programma zichzelf ontwikkelen. "Je staat hier direct midden in de praktijk en je bent betrokken bij het creëren van iets werkelijk nieuws", aldus lead-developer Gerard Peters. "Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend. Onderlinge kennisoverdracht is hier dan ook dagelijkse kost. Verveling is in zo'n stimulerende omgeving een onbekend woord en dat verklaart ook het geringe personeelsverloop. Het is eerder andersom: wie als stagiair binnenkomt en zich leergierig en enthousiast toont heeft een grote kans vervolgens in dienst te treden, zoals met die van het voorbije studiejaar gebeurde. "We vertonen dus weinig gelijkenis met een doorsnee ICT bedrijf," vult Van Oel aan. "Daar werk je bijvoorbeeld met standaardpakketten of maak je maatwerk voor één programma. Je ontwikkelt je op een beperkt gebied en in hetzelfde straatje. Hier mag ook geëxperimenteerd worden. Wat niet voldoet gooien we gewoon weg. We geven onze mensen dus een stuk eigen verantwoordelijkheid en vrijheid."

Innovatiesubsidies

VOICT is niet alleen in naam een innovatieve onderneming. Het bedrijf komt in aanmerking voor belastingsubsidies via de Innovatiebox omdat het met DireXtion een programma op de markt heeft gebracht dat wereldwijd onderscheidend is. En de vernieuwing beperkt zich niet tot de technische prestaties. DireXtion is ook een makkelijk toepasbaar systeem. De klant kan kiezen uit tal van opties. Wil hij bijvoorbeeld een sms als de zending is aangekomen of ook als er vertraging is opgetreden? Het kan allemaal. De software wordt gehost op eigen servers van VOICT en opereert compleet onafhankelijk van de ICT infrastructuur van de klant. "Het is een cloudproduct dat volledig als dienst afneembaar is. Ook dat is heel aantrekkelijk voor onze klanten", stelt Van Oel.

De zachte kant van de ICT

Momenteel telt VOICT vijfentwintig medewerkers. Ze zijn werkzaam in een eigen pand waar nog een hele verdieping leeg staat, maar die zal bij voorkeur niet aan een andere firma worden verhuurd. "We anticiperen op de groei. Als een klant voor ons kiest gaat hij geleidelijk gebruik maken van extra features. Voor een deel zijn dat bestaande, voor een deel nieuwe, die we hier ontwikkelen. We zijn ook de eerste stappen aan het zetten op buitenlandse markten. De komende jaren zullen wij dus zeker nog nieuwe mensen nodig hebben. We hebben behoefte aan technici, die de software verder willen ontwikkelen, testen en ondersteunen, maar vooral aan mensen uit wat ik graag noem 'de zachte kant van de ICT'. Ik voorzie uitbreiding in onze consultancy, aan informatici die in staat zijn de werknemers van onze klanten optimaal te leren omgaan met DireXtion. Dat biedt deze nieuwe medewerkers ook een blik in de wereld van de innovatieve en spraakmakende bedrijven die onze klanten zijn. Ze kunnen zich net zo breed ontwikkelen als hun technische collegae door het volgen van interne cursussen en externe opleidingen. We verwachten natuurlijk inzet maar we belonen die ook."

In de voorste linie

Getalenteerde informatici zijn niet alleen in Eindhoven of Amsterdam te vinden. Van Oel is in staat geweest de voorbije jaren een aantal uitstekende programmeurs, beheerders en testers aan zijn organisatie te binden. Hij is ervan overtuigd dat er nog meer te vinden zullen zijn in de regio van de Edese vallei en dat dit des te meer geldt voor jonge mensen die een scholing op het gebied van de zachte ICT-kant hebben gehad. "Ede ligt in het hart van een regio die zich heeft ontpopt tot een gebied waar het bruist van de innovatie. Wij zijn als bedrijf bovendien actief in de voorste linie van de E-commerce, het terrein waar veel van de meest spectaculaire veranderingen plaatsvinden. Want het zijn vooral dat soort klanten die voor Dirextion kiezen. De vernieuwers en durvers à la Coolblue, bedrijven die nog steeds maar aan het begin van hun levenscyclus staan." Inderdaad, kies je voor een stage of baan bij VOICT, dan kies je voor een baan met veel toekomst, in veel meer dan één betekenis van het woord.

www.voict.nl

"Je staat hier direct midden in de praktijk",
aldus Gert van Oel

Wie bij de Steltenberg arriveert wordt omringd door de prachtige bossen en boomgaarden van Landgoed Soelen, waardoor je op slag de hectiek van alledag vergeet. Eenmaal binnen is de gezellige woonkeuken het eerste wat in het oog springt. Deze avond is dit het domein van Katrien en Bianca en hun gasten. Beiden zijn afkomstig uit Zoelen. Bianca is een bekend gezicht voor veel mensen in de regio doordat zij tevens eigenaresse is van uitzendorganisaties SprintWerkt en StapIn Personeel. Als boerendochter kwam voor haar een droom uit toen zij een jaar geleden de Steltenberg opende. Ook Katrien is geen onbekende. Met Katrien Kookt is zij traiteur aan huis, maakt ze de mooiste bruidstaarten, organiseert zij high tea's, diverse aanschuiftafels, verrassende workshops en verzorgt zij de catering bij vergaderingen.

Kersen

De gasten van deze avond krijgen een Kersengaardmenu voorgeschoteld waarin, hoe kan het ook anders, de kers centraal staat. Van een kersencocktail tot en met een kersenpavlova, Katrien weet de meest bijzondere creaties op tafel te zetten. Ook een verrassende combinatie van churros van geitenkaas met Betuwse perenstroop en op de huid gebakken witvis met een gratin van aardappel en knolselderij kunnen de gasten bekoren. De avond wordt afgesloten met huisgemaakte crema di Limone. Terwijl de zon ondergaat, wordt er nog lang nagetafeld. Wat ons betreft is deze aanschuiftafel beslist voor herhaling vatbaar!

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
 
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
 
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
 
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
 
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
 
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
 
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
 
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
 
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
 
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
 
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
 
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
 
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
 
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
 
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
 
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
 
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by