Testverslagen

Magazines | Rivierenland Business nummer 2 2016

Audi A4

Sander Kerkhof: “In één woord een fantastische auto met een zakelijke én sportieve uitstraling. De afwerking is erg fraai. Alleen al die bedieningsflippers aan het stuur maken het druk. Het comfort van deze Audi is goed. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch in orde. Audi vraagt veel geld voor dit model, maar door zijn royale uitrusting is de prijs terecht. Alleen al voor de look en feel zou ik deze auto aanschaffen.”

Fred Lagarde: “Ik werd een beetje overdonderd door de vele mogelijkheden die deze auto biedt. Voor de ruimte en zuinigheid zou ik hem zeker aanschaffen. Ik zou graag nog een proefrit willen maken, met persoonlijke uitleg van de dealer.”

Veerle van der Meijden: “De afwerking van deze Audi A4 is prima. De navigatie vergt wat zoekwerk, maar is uiteindelijk wel gemakkelijk te bedienen. Voor mij zou het interieur wat overzichtelijker mogen.”

Tim Buys: Op het eerste gezicht is dit een fraaie auto die er goed uitziet. De stoelen zitten voortreffelijk en de auto voelt veilig. Wat betreft veiligheid scoort deze wagen hoog. Deze auto past automatisch de snelheid aan als je te dicht op je voorganger zit. Vanwege zijn rijgedrag zou ik nog een keer een wat langere proefrit willen maken.”

Specificaties

Merk: Audi

Model: A4

Type: Design Pro Line Plus

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.000 c

Vermogen: 110 kw

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 25

Acceleratie: 0-100 km/u in 8,7 sec

Topsnelheid: 219 km/u

Uitrusting: MMI navigatie plus, Led-koplampen, Audi Connect, Assistentiepakket parking en assistentiepakket tour zijn inbegrepen.

Verkoopprijs: € 51.420,-

Leaseprijs vanaf: € 649,-

Audi A4 1,4tfsi 150pk handge-

schakeld (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 36.310,-

Informatie: www.dewaalautogroep.nl

------------
 

SEAT Leon

Rens Tanis: “Op het eerste gezicht oogt deze SEAT wat saai. Maar eenmaal plaatsgenomen achter het stuur, scheur je de weg op. De stoelen zijn vrij hard, maar passen wel bij het sportieve rijgedrag van deze wagen. De navigatie in de middenconsole is mooi gericht naar de bestuurder toe. Het is een lekkere auto waarbij de stationuitvoering veel ruimte biedt.”

Bert Bouwman: “Een auto die lekker snel en groot is en een vrij hoge zit heeft. Het comfort is prima, mede dankzij de lekkere stoelen met voldoende zijsteun. De navigatie is met het grote scherm heel overzichtelijk. Voor de prijs krijg je een auto die representatief is en degelijk oogt.”

Annemiek Krielaart: “Een auto waar je, gezien de representativiteit, mee voor de dag kunt komen. Het rijgedrag is uitstekend en de auto stuurt lekker soepel. De afwerking van het interieur is goed. De comfortabele leren stoelen zitten stevig en zijn makkelijk in te stellen. Wel vond ik de stoelzitting wat kort, zeker voor iemand die lange benen heeft. De navigatie ziet er mooi uit maar is zonder handleiding niet gemakkelijk te gebruiken. De prijs vind ik in deze uitvoering met executive businesspakket te duur voor wat die biedt. Geef mij maar de uitgeklede versie.”

Specificaties

Merk: SEAT

Model: LEON ST

Type: FR Connected

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.400 cc

Vermogen: 150 pk

Koppel: 250 Nm

Verbruik: 1 op 20

Acceleratie: 0-100 km/u in 8,2 sec

Topsnelheid: 215 km/u

Uitrusting: Full led-koplampen en led-achterlichten, 17 inch lichtmetalen velgen, Panormadak

Verkoopprijs: € 30.430,-

Leaseprijs: € 555,- euro per maand (excl. BTW) (full operational,

obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 22.000,-

Informatie:

www.dewaalautogroep.nl

-----

ŠKODA SuperB

Melvin Könings: “De Skoda ziet er netjes en ruim uit. Het comfort mag er zijn. Vooral achterin biedt deze Skoda een zee aan ruimte. De prijs is uitstekend. Zeker gezien het feit dat het design een stuk is verbeterd en de representativiteit met sprongen is vooruit gegaan.”

Roland Delnoij: “Een mooie auto die netjes is afgewerkt. In de rijeigenschappen zit een duidelijk verschil tussen de eco, sportieve of comfort drive. De Apple car play werkt evenals de achteruitrijcamera. Voor de prijs krijg je een auto met veel luxe en ruimte.”

Sander Kerkhof: “Wat opvalt is de keurige afwerking en het gebruik van goede materialen van deze Skoda. Hij oogt zakelijke met wat hoekige lijnen. Het zitcomfort is prima. De navigatie en audio zijn super en geheel van deze tijd. Verder zitten er alle opties op. Je hoeft alleen nog maar te sturen. Ik heb Skoda nooit echt goed bekeken als optie voor een auto voor mezelf, maar op deze testdag heeft Skoda mij de ogen doen openen. Een prima auto voor de geboden kwaliteit.”

Veerle van de Meijden: “Deze Skoda biedt veel luxe van binnen. Het comfort is super evenals de navigatie en audio. Gezien de prijs en uitrusting is aanschaf een overweging waard.”

Specificaties

Merk: ŠKODA

Model: Superb

Type: Ambition Business

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.400 cc

Vermogen: 110 kW/150 pk

Koppel: 250 Nm

Verbruik: 1 op 15,8

Acceleratie: 0-100 km/u in 8,6 sec

Topsnelheid: 220 km/u

Uitrusting: Leverbaar als

handgeschakeld, automaat en

als combivariant

Verkoopprijs: € 31.300,-

Leaseprijs: 1.4TSI act 150 PK

Ambition Business vanaf € 544,-

(full operational, obv. 20.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 28.890,-

Informatie: www.dewaalautogroep.nl

----------------------------
 

Volkswagen Passat GTE

Bert Bouwman: “Volkswagen zal met mijn beoordeling tevreden zijn. De auto zit lekker en je zit ook hoog. Het comfort is prima mede door de comfortabele stoelen. De navigatie functioneerde naar behoren en heeft een lekker groot scherm. Met de achteruitrijcamera is het een genot om achteruit te rijden. Voor de prijs krijg je een comfortabele, representatieve auto.”

Sander Kerkhof: “Deze Volkswagen heeft me verrast. Een keurige, degelijke en zeer ruime auto van topkwaliteit. Het comfort laat niets te wensen over dankzij de ergonomische en stevige stoelen die goed verstelbaar zijn. Het gebruiksvriendelijke navigatiesysteem met touchscreen en geluidssysteem zorgt ervoor dat je comfortabel kunt rijden. De achteruitrijcamera is zeer helder met duidelijke afstandcodering. De prijs is fors maar dat komt door de hybride aandrijftechniek. Deze auto is voor ondernemers die duurzaam en milieuvriendelijk willen ondernemen een must.”

Annemiek Krielaart: “Het moet gezegd worden: een super en relaxt rijdende representatieve zakenauto. De achteruitrijcamera is een goede aanvulling op het rijgenot. De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend. Voor het geld krijg je zuinige auto die toch een GTE is.”

Tim Buys: “Volkswagen bouwt goede auto’s die met hun tijd meegaan. Net als deze Passat GTE. Als ik deze auto zou aanschaffen, dan doe ik dat vanwege de GTE-knop.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Passat

Type: GTE Highline (Hybride)

Transmissie: 6 DSG automaat Cilinderinhoud: 1.400 cc

Vermogen: 218 pk

Koppel: 400 Nm Verbruik: 1 op 58,8

Acceleratie: 0-100 km/u in 7,4 sec

Topsnelheid: 225 km/u

Uitrusting: Panoramadak, 18"

wielen, ledverlichting, adaptieve cruise control

Verkoopprijs: € 52.800,-

Leaseprijs: € 775,- 15% bijtelling (full operational, obv. 20.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 44.650,-

Informatie:

www.dewaalautogroep.nl

---------
 

Kia Optima

Afgevaardigde tijdens testdag: Peter de Langen

Roland Delnoij: “Een mooie auto waarin en -op alle mogelijke opties aanwezig zijn, zoals een achteruitrijcamera, rijbaanalarm, wisselstrokensignalering en een dode-hoekalarm. De navigatie en audio werken prima. De prijs is top en gezien zijn rijeigenschappen, luxe en 7 jaar garantie staat deze wagen hoog op mijn lijstje.”

Rens Tanis: “Deze Kia zoeft letterlijk over de weg en biedt veel mogelijkheden. Op het dashboard zit een woud aan knopjes. De stoelen zijn volledig elektrisch in te stellen. Het audiosysteem heb ik getest met Guns N’ Roses. De Harman Kardoninstallatie deed mij schudden in de stoel. De auto is compleet uitgerust, maar ik vertrouw liever op mijn eigen auto.”

Fred Lagarde: “Deze Kia heeft goed rijgedrag en ziet er redelijk representatief uit. Het comfort is volgens verwachting. Ik moest wel wennen aan het camerasysteem, maar als je dit eenmaal hebt gebruikt kun je niet meer zonder. Ik val vooral voor de zuinigheid en ruimte en ben benieuwd naar de benzine-uitvoering. Ik zou auto graag nog een keer willen testen.”

Freek Hoogkamer: “Ik hou wel van auto’s die rustig rijden en comfortabel zijn uitgerust. Het zitcomfort laat dan ook niets te wensen over. Zodra je in- en uitstapt, verstelt de stoel zich automatisch waardoor het in- en uitstappen gemakkelijker wordt. Qua features biedt deze Kia veel opties die goed functioneren.”

Specificaties

Merk: Kia

Model: Optima

Type: 1.7 CRDi DCT7 First Edition

Transmissie: automaat

Cilinderinhoud: 1.685 cc

Vermogen: 104 kW (141pk)/4000 tpm

Koppel: 340Nm / 1750~2500 tpm

Verbruik: 1 op 22,7

Acceleratie: 0-100 km/u in 11 sec

Topsnelheid: 203 km/u

Uitrusting: 18” lichtmetalen velgen,

verwarmbare voorn en achterbank, Panorama schuif-/kanteldak

Verkoopprijs: € 38.995,-

(€ 26.254,55 netto)

Leaseprijs: € 792,71 (full operational,

obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 30.995,-

Informatie: www.kia-kooijman.nl


----
 

Ford Kuga

Melvin Könings: “De eerste indruk: een fraaie auto met een gave kleur en rustig rijgedrag. In zijn geheel komt deze auto veilig over. De auto heeft een lekkere hoge zit en dat geeft een prima overzicht op de weg. De achteruitrijcamera werkte prima, maar het automatisch inparkeren was wel even wennen.”

Anita Eekhout: “Mooie auto met een hoge, comfortabele zit die goed overzicht op de weg biedt en een veilig gevoel geeft. De navigatie was ook erg duidelijk. De Kuga is wel aan de prijs, maar daar krijg je een wagen met veel ruimte, rijcomfort en goede looks voor terug.”

Veerle van der Meijden: Deze Kuga is een leuke sportieve en stoere auto. Het comfort is prima. Alleen zou de stoel voor mij wat comfortabeler mogen. De navigatie is simpel, maar wel gemakkelijk in te stellen. Deze Ford is zijn aanschaf zeker waard vanwege zijn stoere uitstraling en rijcomfort. Ik maak graag nog een proefrit.”

Annemiek Krielaart: “Wat ik zo fijn vind aan deze Kuga is zijn comfortabele hoge zit die gemakkelijk is in te stellen, zowel de zithoogte als de beenruimte. De navigatie sprong er deze dag uit qua gebruiksvriendelijkheid. De achteruitrijcamera is goed zichtbaar en duidelijk. Voor een instapmodel heeft deze SUV een mooie prijs. Maar het rijplezier, genoeg ruimte voor mijn golfspullen en de prachtige kleur rood doet de prijs snel vergeten.”

Specificaties

Merk: Ford

Model: Kuga

Type: Titanium

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.500 cc

Vermogen: 150 pk

Koppel: 240 Nm

Verbruik: 1 op 16

Acceleratie: 0-100 in 9,7 sec

Topsnelheid: 195 km/u

Uitrusting: Achteruitrijcamera, Active Park Assist, Elektrisch bedienbare achterklep

Verkoopprijs: € 39.878,-

Leaseprijs: € 692,43 (full

operational, obv. 20.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 26.990,-

Informatie: www.ford-gerritse.nl

----

Opel Astra

Melvin Könings: “Ik was positief verrast over deze Opel Astra. De auto heeft een degelijk interieur en uitstekend comfort. De uitrusting is zeer compleet en biedt veel mogelijkheden om relaxed van a naar b te rijden. Het audiosysteem functioneerde prima. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend, zeker gezien zijn motorvermogen. Trekt lekker door en is toch zuinig.”

Anita Eekhout: “Een prachtige auto die heel comfortabel is en erg veilig door de vele ultramoderne snufjes. Het zitcomfort is over de hele linie prima en zijn prettig verstelbaar. Ik was onder de indruk van het audiosysteem. Verder mag de achteruitrijcamera er ook zijn. De prijs komt volledig overeen met het gebodene.”

Rens Tanis: “Dit is een stijlvolle en sportieve auto met een gave dikke kont. Het interieur is qua look fantastisch. Er zit een groot navigatiescherm in en een bizar klinkende geluidsinstallatie. De stoelen zitten comfortabel en bieden veel zijdelingse steun. Deze intelligente auto maakt zelfs automatisch een melding richting de alarmcentrale wanneer er een botsing heeft plaatsgevonden.”

Bert Bouwman: “Ik ben geen Opelrijder, maar deze Astra rijdt lekker en oogt bovendien representatief. De navigatie is prima in te stellen en te volgen. De achteruitrijcamera is een must. Voor de prijs krijg je een representatieve auto met uitstekende rijeigenschappen.”

Specificaties

Merk: Opel

Model: Astra

Type: 5drs Innovation 1.6 CDTI

Transmissie: 6-traps Automaat

Cilinderinhoud: 1.600 cc

Vermogen: 100 kW/136 pk

Koppel: 320 Nm bij 2000-2250 tpm

Verbruik: 1 op 22,2

Acceleratie: 0-100 km/u in 9,7 sec

Topsnelheid: 205 km/u

Uitrusting: Keyless Entry, Opel OnStar, Wifi, Bluetooth, Climate Control, Navigatie, Lane Assist

Verkoopprijs: € 32.295,-

Leaseprijs: € 598,66 (full

operational, obv. 20.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 19.995,-

Informatie: www.mulders-gm.nl

Dealer: Autobedrijf Mulders

 

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by