Businessflitsen

Verschenen in Rivierenland Business nummer 5 2014

Een 'prettig gesprek' in het gastvrije hart van Nederland!

Dinsdag 21 oktober stond er wat anders op de menukaart van Restaurant de Betuwe in Tiel. Deze keer geen lopend buffet maar een 'prettig gesprek' met 6 ondernemers en 35 kandidaten.

Het ‘prettig gesprek’ is het hart van de innovatieve werkgeversbenadering ‘WERKTOP' in de gemeenten Tiel, Neerijnen en West Maas en Waal. Wat zijn de talenten van de kandidaten, en hoe sluit dat aan bij de vraag van ondernemers? Niet de cv, maar de persoonlijkheid is belangrijk, daar staat WERKTOP voor. Ondernemers en kandidaten vertellen elkaar tijdens het ‘prettig gesprek’ over hun kwaliteiten, talenten en wensen. De focus ligt op wat er wel kan en er wordt niet gekeken naar problemen of onmogelijkheden.

Het werd ook deze keer een zeer ‘prettig gesprek’. Zowel de aanwezige werkgevers als de kandidaten waren erg te spreken over deze persoonlijke aanpak waarbij de menselijke maat centraal staat. Met afspraken en matches gingen werkgevers en kandidaten de deur uit.

Werktop is sinds 1 september van start gegaan binnen de Gemeente Tiel. Inmiddels zijn er 35 kandidaten aan het werk door deze aanpak.

Ziekenhuis Rivierenland ontvangt

opnieuw Vaatkeurmerk

Onlangs ontving Ziekenhuis Rivierenland opnieuw het Vaatkeurmerk uit handen van de Hart & Vaatgroep. Het doel van het Vaatkeurmerk is ziekenhuizen te stimuleren tot verdere kwaliteitsverbetering.

De toekenning van het Vaatkeurmerk 2014 betekent dat Ziekenhuis Rivierenland zich positief onderscheidt op het gebied van aandoeningen en behandelingen aan de slagaders in benen, bekken, buik, aorta en hals. In Nederland overlijden elke dag 60 vrouwen en 52 mannen aan hart- en vaatziekten.

Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

BUSINESS FLITSEN

rivierenland business | nummer 5 | november 2014

Perenboom in Druten als symbool voor afval als

grondstof

In het kader van de regionale campagne Kijk! afval=grondstof, hebben wethouder Sjef van Elk, gemeente Druten en Peter van Heeswijk, directeur van Dar een perenboom geplant in Druten. De perenboom staat symbool voor afval als grondstof. Dit is tevens de kernboodschap van de campagne.

Tijdens de kick-off van de regionale campagne ontving wethouder Sjef van Elk namens Dar en ARN een waardebon voor een perenboom. “De oogst van de peren is voor de inwoners”, aldus Sjef van Elk en Peter van Heeswijk. Met het plaatsen van de boom bedanken de partijen inwoners ook voor het scheiden van gft-afval. Als zij gft-afval (zoals perenschillen) namelijk goed scheiden kan er compost van worden gemaakt. De regionale campagne ging afgelopen september van start. Dar streeft samen met de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen naar ‘zero waste’, oftewel geen restafval. De campagne helpt daarbij.

Meer informatie over campagne is te vinden op www.dar.nl. Voor vragen nemen inwoners contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur, via 024-371 6000 of via info@dar.nl.

Fotografie: Geert Timmer

Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Rivierenland Business is een uitgave van Van Munster Media