Eten en drinken in de werkomgeving

Magazines | Rivierenland Business nummer 4 2015

De werkdagen kunnen lang, inspannend en saai zijn. Deze zware uren kunnen worden onderbroken met pauzes, en dat zou ook moeten. Maar menigeen slaat die pauzes over, of brengt deze zittend op zijn werkplek door. Dit heeft al bij teveel mensen tot fysieke problemen geleid omdat ze op die manier te weinig beweging krijgen. Zitten wordt al vergeleken met roken, het zou net zo slecht zijn voor de gezondheid. Natuurlijk moet je dit nuanceren: te veel en te lang zitten is slecht. Dus sta op, ga naar de koffiehoek en neem een pauze. En haal dan niet meteen koffie voor de directe collega’s, want daarmee ontneem je hen de mogelijkheid, zelf in beweging te komen. En als dan eindelijk de lunchtijd is aangebroken, nuttig je boterhammetjes dan niet zittend aan je bureau, maar maak een wandelingetje – nadat je een gezonde lunch hebt genuttigd in het bedrijfsrestaurant.

Bite

Het probleem met veel medewerkers is dat ze zich wel druk maken over de omstandigheden op en rond hun werkplek, maar niet of nauwelijks over het voedsel en de drank die ze tijdens hun werkdag consumeren. In kantoren zijn koffie of thee de meest populaire dranken, maar veel mensen hebben tegenwoordig een flesje water bij zich, want we horen heel vaak dat we te weinig vocht binnen krijgen. En bij hogere temperaturen is iets kouds wel zo aangenaam. Akkoord, zul je zeggen, maar water is maar water, en dat smaakt eigenlijk nergens naar. Je wil iets met een ‘bite’, dus neem je je toevlucht tot frisdrank, of nog erger: energiedrank. Maar weet je wel hoeveel suiker daar in zit? Over voedsel kun je iets vergelijkbaars zeggen: de boterham-met-kaas kan behoorlijk gaan vervelen. Dus gaan velen naar het bedrijfsrestaurant om iets hartigers tot zich te nemen. En dan komen ze meestal uit bij het broodje kroket. Begrijpelijk, lekker, maar of het zo gezond is?

Obesitas

Om de haverklap worden we weer verrast met een nieuw, ‘revolutionair’ dieet dat claimt dat het ons slanker, gezonder, enzovoort zal maken. En dat je niet hoeft te stoppen met eten, je hoeft geen honger te lijden. Met name in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, maar ook in veel meer landen, wordt overgewicht (obesitas) een steeds groter probleem. Maar (iets) teveel kilo’s hoeft niet per se te wijzen op een slechte gezondheid. Je kun best wat pondjes teveel hebben, maar nog steeds gezond zijn en zelfs fit. De menselijke stofwisseling werkt soms op wonderlijke wijze.

Diep vanbinnen weten we echt wel dat er maar één manier is om gewicht te verliezen: minder eten, meer bewegen. Toch moet daar een belangrijke kanttekening bij worden gezet: weet wat je eet! Dus eet en drink beter. En omdat we eenderde van onze dagen op het werk doorbrengen, en daar ten minste één maaltijd gebruiken, naast wat we tussendoor naar binnen werken, is het heel belangrijk dat wat je in de werkomgeving eet en drinkt, goed voor je is – in meer dan één opzicht: gezond én voedzaam.

En dat is waar de werkgever een rol heeft: hij is degene die beslist welk voedsel en drank in het bedrijfsrestaurant worden aangeboden. De medewerkers hebben echter altijd een stem in dit geheel: vooraf, dan wel achteraf. Immers, als wat wordt aangeboden hen niet bevalt, zullen ze het niet kopen, en weer de bammetjes van thuis meenemen, of hun lunch elders aanschaffen. Bijvoorbeeld in het fastfood restaurant met de grote gele M – hoewel deze wereldwijde keten tegenwoordig de ‘winds of change’ heeft opgemerkt, en ook gezonder voedsel aanbiedt zoals salades.

Erkende cateraar

Natuurlijk kan er iets positiefs gezegd worden over ‘uit eten’ tijdens lunchtijd. Je komt even buiten het kantoor, wat verfrissend kan werken, en zelfs je creativiteit kan stimuleren. Maar toch is het in meerdere opzichten beter wanneer de werkgever goed voedsel aanbiedt in het bedrijfsrestaurant. En omdat hij verantwoordelijk is voor zijn personeel, zal het eten en drinken daar best gezond zijn. Het beste wat een organisatie kan doen, is een erkende cateraar in de arm nemen. Zo’n bedrijf kan de beste spullen leveren, wat je maar wil, en zorgen voor alles wat nodig is om een goede maaltijd te bieden. Ja, daar zijn kosten mee gemoeid, maar je krijgt er een heleboel voor terug. Helaas beslissen veel werkgevers nog steeds op prijs, in plaats van te kijken wat de beste oplossing is voor het probleem – vaak tot frustratie van de cateraar. Ze zorgen er wel voor dat hun medewerkers ergonomisch verantwoorde werkplekken hebben, omdat de arbo-inspecteurs daar op letten. Maar de innerlijke gezondheid van de mensen wordt vergeten.

Positieve effecten

Een ander, actueel aspect is de aantrekkelijkheid van de organisatie voor nieuwe medewerkers. In de strijd om de talenten kan het hebben van een duurzame, goede catering wel eens van doorslaggevende betekenis zijn in het aantrekken van de ‘high potentials’.

Veel organisaties gaan er tegenwoordig prat op dat ze maatschappelijk verantwoord opereren, ze verminderen hun afval, ondersteunen maatschappelijke projecten, werken voornamelijk digitaal in plaats van met papier, et cetera. Maar ze vergeten het positieve effect dat voeding op mensen kan hebben. Als die mensen zich beter voelen (omdat ze beter eten), zijn ze productiever. Als mensen zich tijdens hun werkdag volproppen met snacks, candybars, en cola, moeten hun lichamen herstellen van dit soort aanvallen – wat hun prestaties nadelig beïnvloedt. n

De werkgever is verantwoordelijk voor het welbevinden van zijn personeel. Dit betekent dat de werkomgeving geen gevaren mag opleveren voor de fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers. De werkplek moet ergonomisch verantwoord zijn, het klimaat geschikt, stress moet worden vermeden, et cetera. Veel werkgevers gaan een stap verder dan de meest noodzakelijke voorzieningen en bieden hun personeel aanvullende faciliteiten, zoals recreatieve voorzieningen – en goed voedsel.

Eten en drinken in de werkomgeving

Vitaliteit

Je kun best wat

pondjes teveel hebben, maar nog steeds gezond zijn en zelfs fit.

Veel organisaties gaan er tegenwoordig prat op dat ze maatschappelijk verantwoord opereren

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2020
 
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
Rivierenland Business nummer 3 2019
 
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
Rivierenland Business nummer 5 2018
 
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
Jaarbeurs Special 2018
 
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
Rivierenland Business nummer 4 2017
 
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
Rivierenland Business nummer 6 2016
 
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
Rivierenland Business nummer 2 2016
 
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
Rivierenland Business nummer 4 2015
 
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
Rivierenland Business nummer 6 2014
 
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
Rivierenland Business nummer 3 2014
 
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
Gorinchem Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
Neerijnen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
Geldermalsen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
Rivierenland Business nummer 3 2012
 
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
Zederik Business Special 2011
 
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
Rivierenland Business nummer 3 2011
 
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
Algemene voorwaarden | privacy statement