Artikel

27-02-2018 17:06

19 Medewerkers uit de Banenafspraak vast in dienst bij Aannemersbedrijf M.J. Smits B.V. uit Nederhemert

Per 1 januari 2018 kreeg een groep van 19 medewerkers een vast dienstverband bij Aannemersbedrijf M.J. Smits uit Nederhemert. Deze medewerkers vallen onder de Banenafspraak uit de Participatiewet. Met deze unieke samenwerking hopen Aannemersbedrijf M.J. Smits, Werkzaak Rivierenland en de gemeente Zaltbommel een voorbeeld te zijn voor andere gemeenten en werkgevers.


Johan Oomen (operationeel leidinggevende Smits): “Nadat deze medewerkers bijna 2 jaar via detachering voor onze organisatie hadden gewerkt was dit een logische stap. Vooral omdat het samenwerkingsverband voor zowel de betrokken medewerkers als voor ons naar volle tevredenheid was. Een stap overigens waaraan 8 maanden intensieve voorbereiding, samen met de gemeente Zaltbommel en Werkzaak, aan vooraf zijn gegaan. Onze organisatie is vanaf 2002 ingericht op het samen werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor hebben wij de benodigde kennis in huis voor de begeleiding. Ook bestaat er een groot draagvlak bij de overige medewerkers. Dankzij deze achtergrond is onze organisatie al in het bezit van het keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO), trede 3. Door het in vaste dienst nemen van deze medewerkers hebben we inmiddels het niveau van een PSO 30+ onderneming.”


Marcel Smits (directeur Smits): “Het is altijd mijn overtuiging geweest dat het belangrijkste in het leven is hoe je met elkaar omgaat en voor elkaar klaar staat. Daarom vond ik het zo geweldig dat deze medewerkers op 1 april 2016 voor het eerst bij aan het werk gingen.


Afspraak
Werkzaak detacheerde deze medewerkers de afgelopen twee jaar bij Smits, waar zij verantwoordelijk waren voor een deel van het groenonderhoud van de gemeente Zaltbommel. Smits nam alle al werkenden die zijn begonnen op dit project in dienst. De medewerkers kunnen ook de komende jaren het groenonderhoud in de gemeente verzorgen. De gemeente maakt dit mogelijk door een meerjarige samenwerking aan te gaan met de aannemer.


Win-win-win
Wethouder Kees Zondag van de gemeente Zaltbommel: “We voelen ons verantwoordelijk voor de werknemers die dit werk de afgelopen jaren naar volle tevredenheid deden. Daarnaast dragen we zo bij aan het halen van de doelstelling van de Participatiewet, want een groep van 19 mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ is nu aan het werk. Zij zijn volledig opgenomen in het reguliere werkveld en doen mee in de maatschappij. En het bedrijf heeft geschikte werknemers. Wat ons betreft is dit echt een win-win-win situatie.” Wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel: “Door het bestek op deze manier te verlengen, garanderen we dat deze medewerkers een volwaardige arbeidsplaats krijgen en dat ons groenonderhoud gecontinueerd wordt.”


Kans voor werkgevers en werkzoekenden
Werkzaak, aannemersbedrijf Smits en de gemeente stelden vast dat de inzet van de betrokken medewerkers en de begeleiding door de aannemer heeft geleid tot grote tevredenheid bij alle partijen. Marc Christiaens, manager Werk bij Werkzaak: “Deze samenwerking geeft invulling aan waar Werkzaak voor staat, en waar anderen van kunnen leren: Iedereen heeft een talent en heeft toegevoegde waarde! Wij helpen de juiste match te vinden en werkgevers te overtuigen van deze toegevoegde waarde. Zo bieden we werk en begeleiding aan mensen die talenten hebben en een kans verdienen om dit talent in te zetten en te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Een kans om te laten zien wat je talent is. Een kans om weer mee te doen in de maatschappij. De kans is wederkerig. Het is ook een kans voor werkgevers om een onverwacht talent te ontdekken en de toegevoegde waarde te ervaren.”

Informatie over de auteur

Sophia Hardeman | Communicatieadviseur | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Werkzaak Rivierenland | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
achterweg 2
4001 MV
Tiel
nederland