Astecom Business Software/Websites

Magazines | Rivierenland Business nummer 1 2015

Astecom Business Software Automatisering van

administratieve processen

Bij de ontwikkeling en implementatie van gespecialiseerde business software zijn behalve functionaliteit ook transparantie, efficiency en flexibiliteit belangrijke uitgangspunten. Daarnaast is veel inzicht vereist om complexe bedrijfsprocessen op een heldere wijze inzichtelijk te maken. Astecom Business Software is producent van maatwerk software voor dienstverlening, handel en logistiek. Vanuit de centraal gelegen vestiging in Buren voorziet het gespecialiseerde bedrijf de meest uiteenlopende branches van een volledig geïntegreerd automatiseringssysteem dat oplossingen biedt voor de administratieve processen waar bedrijven dagelijks mee te maken hebben.

Een gedegen en betrouwbaar automatiseringssysteem ondersteunt niet alleen dagelijkse werkprocessen, maar biedt tevens ruimte voor groei en ontwikkeling. Ook analyses voor het optimaliseren van voorraadbeheer, marketing en klantrelaties zijn onmisbaar in een sterk concurrerende markt. Als producent van maatwerk software stelt Astecom Business Software zich tot doel bedrijfsprocessen zo efficiënt en gebruikersvriendelijk mogelijk te automatiseren. Het grote voordeel van software op maat is dat de software volledig kan worden afgestemd op bestaande processen en waar dat wenselijk is, eenvoudig kan worden aangepast, verbeterd en uitgebreid. In combinatie met maatwerk websites biedt Astecom een totaalconcept voor zowel back office als internetapplicaties.

Bewust geen

standaardapplicaties

Een maatwerkapplicatie heeft grote voordelen boven standaardapplicaties, stelt Aris Wallet. Hij is als analist en projectleider bij Astecom Business Software dagelijks betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van branchespecifieke automatiseringssystemen. “Onze pakketten zijn eenvoudig aan te passen en kunnen probleemloos en snel verder worden uitgerold. Bij standaardapplicaties is het niet of nauwelijks mogelijk om aanpassingen te realiseren met het gevolg dat er binnen een organisatie meerdere systemen worden gebruikt met alle gevolgen van inconsistentie en redundantie van gegevens. Wij nemen de bedrijfsspecifieke kenmerken juist als uitgangspunt; in tegenstelling tot softwaresystemen met standaardapplicaties leveren wij exact datgene waar een onderneming of instelling behoefte aan heeft. Maatwerk met gebruikersgemak en ruimte voor verdere uitbreiding is ook betaalbaar. Een veel voorkomende misvatting is dat standaardapplicaties goedkoper en sneller implementeerbaar zijn. Bovendien biedt branchespecifieke maatwerksoftware snel rendement: met dezelfde (of kleinere) bezetting wordt vaak binnen afzienbare tijd meer omzet gegenereerd omdat intern alle softwareapplicaties naadloos op elkaar zijn afgestemd.”

Gespecialiseerde

kennis en kunde

Inmiddels maken de meest uiteenlopende bedrijven gebruik van de maatwerk applicaties van Astecom. “Groothandels, zorgcentra, infrastructuur en meldkamers, maar ook opleidingscentra en nabestaandenzorg doen een beroep op onze kennis en kunde”, licht Aris Wallet toe. “Wij investeren graag in een duurzame relatie met onze klanten. Door bezoek op locatie, ondersteuning bij de implementatie en begeleiding van medewerkers bij de ingebruikname van het nieuwe systeem. Uiteraard bieden we bij eventuele problemen en knelpunten snel een oplossing zodat bedrijven operationeel blijven. De uitgebalanceerde personeelssamenstelling garandeert een goede mix tussen kennis van de laatste programmeertechnieken en een ruime ervaring met bedrijfskundige processen.

Detachering van softwarespecialisten

Astecom Business Software detacheert vanuit Buren softwarespecialisten die met hun specifieke kennis van dienst kunnen zijn als tijdelijke ondersteuning bij ICT afdelingen. “We beschikken over hoog opgeleide programmeurs en analisten die uitstekend op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op softwaregebied. Om te kunnen blijven concurreren, moeten bedrijven snel kunnen schakelen. Astecom biedt daarbij graag de helpende hand.”

Het digitale tijdperk heeft de afgelopen jaren in het bedrijfsleven geleid tot een totaal nieuwe vorm van presentatie en communicatie. Zowel kleine als grote ondernemingen kunnen dankzij de mogelijkheden van internet hun producten en diensten snel en efficiënt onder de aandacht brengen. Een professionele website is hierbij onmisbaar; het is dé manier om onderscheidend te zijn en het heeft een ondersteunend effect op de verkoopactiviteiten. Astecom Websites heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van webapplicaties voor de zakelijke markt en levert diensten als webdesign, webhosting, domeinregistratie en zoekmachine optimalisatie.

Astecom Websites is evenals Astecom Business Software gevestigd aan de Lange Hofstedestraat 14b in Buren. Dankzij de synergie tussen beide softwarespecialisten kan een totaalconcept worden geboden, afgestemd op de individuele wensen van de klant. Ruben Mijwaart is bij Astecom Websites verantwoordelijk voor webontwikkeling en sales. “Ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft een goede website”, stelt hij. “Dat is niet afhankelijk van omvang en omzet: wil je anno 2011 op zakelijk gebied iets betekenen, dan is een professionele website cruciaal. Het is niet alleen een goede manier om producten en diensten onder de aandacht te brengen, het biedt bedrijven ook de gelegenheid om zich te onderscheiden van de concurrent.”

De klantenkring van Astecom Websites is zeer divers: van groothandels met webshop tot kleinere winkels en regionale evenementen. “Het MKB raakt steeds meer doordrongen van het belang van een goed te onderhouden website”, weet Ruben Mijwaart. “Een professionele site moet een uitstraling hebben passend bij het bedrijf, met relevante informatie die snel te vinden is. Daarnaast is het belangrijk dat de website goed vindbaar is op zoekmachines.”

Asteria CMS:

snel en eenvoudig

Omdat de meeste Content Management Systemen (CMS) niet zo gebruiksvriendelijk zijn heeft Astecom Websites geïnvesteerd in een eigen CMS: Asteria CMS. “Dit systeem bevat de functionaliteiten van een ‘volwassen’ CMS, maar onderscheidt zich door gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine optimalisatie. Websites die draaien op Asteria CMS zijn geoptimaliseerd voor indexatie door de zoekmachines. Ook bevat het systeem alle functionaliteiten die nodig zijn voor het uitvoeren van uitgebreide zoekmachine optimalisatie (SEO). Goed en snel vindbaar zijn is cruciaal; elk bedrijf wil natuurlijk dat zoveel mogelijk klanten uit zijn doelgroep op zijn site terecht komen.” Ook bestaande websites kunnen draaien via Asteria CMS. Een website die wordt beheerd met Asteria CMS is gemakkelijk zelf te onderhouden. Pagina’s toevoegen, onderhouden of verwijderen, een contactpagina maken of foto’s toevoegen is eenvoudig en snel te realiseren. Ook maakt Asteria optimaal gebruik van social media met de integratie van Twitter en Facebook. Asteria is meer dan een CMS, alle websites gebruiken dezelfde software. Ruben Mijwaart: “Voordeel is dat er niet meer geprogrammeerd hoeft te worden, want de software is er al. Daarom kan er snel, efficiënt en goedkoop gewerkt worden.

Uitbreiding in de toekomst

De ontwikkeling van het Asteria CMS gaan onverminderd door. Voor doelgroepen met specifieke wensen worden modules geschreven die herbruikbaar zijn waardoor de kosten laag blijven.

Astecom Websites

Bedrijven met visie kiezen voor een professionele website

Astecom Business Software

Lange Hofstedestraat 14b

4116 EX Buren

T 0344-577229

www.astecom.nl

Astecom Websites

Lange Hofstedestraat 14b

4116 EX Buren

T 0344-571290

www.astecom-websites.nl

delen:

Rivierenland Business nummer 1 2015

» LIC
Lees volledige uitgave online
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by