Actio, Ondernemersvereniging

Magazines | Rivierenland Business nummer 6 2011

Het Raadshuis in Ameide

‘Ameide biedt

voldoende

perspectief!’

Met een winkelcentrum, een gerevitaliseerd bedrijventerrein, diverse nieuwe woonwijken en een groot woon-en zorgcentrum heeft het dorp Ameide veel te bieden. “Ameide is aantrekkelijk voor heel de regio!”, aldus Simon Muilwijk, voorzitter van Ondernemersvereniging Actio.

Ondernemersvereniging Actio is de ondernemersvereniging van Ameide, waarbij zo’n zeventig ondernemers en winkeliers aangesloten zijn. Belangenbehartiging voor de ondernemers speelt een grote rol binnen de vereniging. “Dit doen we met name in samenwerking met de Overleg Kommissie Zederikse Ondernemers (OKZO), waarin ook de ondernemersverenigingen van Meerkerk en Lexmond vertegenwoordigd zijn. Door samen te werken hebben we één stem naar de KvK, het MKB, de gemeente en de Provinciale staten toe en kunnen we meer bereiken.” Naast het opkomen voor de belangen van de ondernemers, profiteren de leden van diverse interessante kortingen. Bovendien worden er twee keer per jaar bedrijfsbezoeken georganiseerd, waarbij de leden een kijkje in elkaars keuken kunnen nemen. Eén keer per jaar is er een gezamenlijk uitje of een barbecue. “Voor ondernemers is het prettig om elkaar af en toe ook eens buiten werktijd in een ongedwongen sfeer te ontmoeten”, aldus Simon Muilwijk.

Inhaalslag

De afgelopen jaren heeft Ameide volgens hem een behoorlijke inhaalslag gemaakt. “Ons industrieterrein is onlangs gerevitaliseerd, waarbij onder andere gekeken is naar zaken als infrastructuur, bestrating en verlichting. Daarnaast is na veertien jaar eindelijk het ‘Winkelcentrum Ameide’ aan het Burgemeester Wesselsplein gerealiseerd. Hier hebben we veel tijd en energie ingestoken, aangezien dit heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Alleen al het vastleggen van de locatie waar het moest komen bracht al veel teweeg.” Met de komst van het winkelcentrum liggen de winkels niet langer meer verspreid door het dorp, maar kan de consument voortaan alles op één centrale plek vinden. “Zo zit er onder andere een bakker, een keurslager, supermarkt, de Cadeaumolen met postagentschap, een bank en een bibliotheek. Bovendien is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en dat maakt Ameide heel aantrekkelijk voor de regio!”

Woonfaciliteiten

Voor jonge mensen zijn er inmiddels diverse starterswoningen gerealiseerd in het dorp. Ook voor oudere personen is Ameide heel geschikt, meent hij. “Het vernieuwde woon&zorgcentrum ‘Open Vensters’, dat in de loop van volgend jaar heropend zal worden, biedt uitstekende woonfaciliteiten voor de oudere inwoner. Bovendien is het heel mooi gelegen tussen de weilanden.”

Simon Muilwijk, in hart en nieren een rasechte Ameidenaar, raakt niet snel uitgepraat over de charmes van Ameide. “De ligging aan de rivier de Lek is uniek. Op recreatiegebied valt hier genoeg te beleven. Bovendien heeft onze dorpskern een rijke historie. Wanneer je naar de werkgelegenheid kijkt, zit je hier best goed. Kortom: Ameide biedt voldoende perspectief!”

Ondernemersvereniging Actio

Molenstraat 6A - 4233 ES Ameide

T. 0183 - 602311 - F. 0183 - 601703

Het bronzen beeld De Kersenplukker bepaalt het straatbeeld in de Voorstraat in Ameide

De kerk in Lexmond

‘Lexmond is kraamkamer voor bedrijven’

De Lexmondse Ondernemers Vereniging (LOV) zet zich sinds 1985 in voor ondernemers in Lexmond. De vereniging is niet alleen een stem voor de ondernemer, maar ondersteunt tevens diverse initiatieven die de leefbaarheid van het dorp vergroten. “Lexmond heeft alles in huis!”

De LOV is voortgekomen uit een winkeliersvereniging. Inmiddels telt de vereniging zo’n 120 leden. De winkelhoudende ondernemers en de horeca houden aparte vergaderingen en hebben een eigen bestuur welke onder de paraplu van het dagelijkse bestuur opereert.

Er wordt veel samengewerkt met de Overleg Kommissie Zederik Ondernemers (OKZO), waarbij behalve de ondernemersvereniging van Lexmond, tevens de ondernemersvereniging van Ameide en Meerkerk aangesloten zijn. “Ondernemers uit deze verschillende dorpen lopen vaak tegen dezelfde dingen aan”, licht Roel de With, secretaris van de LOV, toe. “Door samen te werken, heeft de gemeente één vast aanspreekpunt.”

Leefbaarheid

Het vergroten van de leefbaarheid van Lexmond is een vaste pijler binnen de LOV. “Wij vinden het belangrijk dat we speciaalzaken in ons dorp hebben en behouden, zoals een slager en een warme bakker. Daarnaast doen we er alles aan om de ondernemer de ruimte te geven om te ondernemen. De komst van bedrijventerrein de Bull en het terrein van Bolex in Lexmond juichen we dan ook alleen maar toe.”

Recreatie

Volgens Roel de With heeft Lexmond veel te bieden. “Wij hebben alles in huis. Kijk naar de prachtige ligging, de mooie dorpskern en de bereikbaarheid. Er is genoeg bedrijvigheid en Lexmond is een kraamkamer voor bedrijven. Arti ’70 Exhibitions Interiors is ooit hier begonnen, evenals installatiebedrijf Stravers Bovendien is Lexmond het hoveniersdorp bij uitstek in de wijde omgeving. Wij hebben een tiental hoveniersbedrijven, toeleveringsbedrijven en kwekerijen. Gezamenlijk zorgen zij voor nieuwe aanleg en onderhoud van tuinen en groenvoorziening van provincies, gemeentes, bedrijven en particulieren. Waarin een klein dorp groot kan zijn.”

Lexmond heeft een hoog recreatiegehalte, vertelt hij. “Je kunt hier goed recreëren en vindt hier nog rust en ruimte. Namens OKZO heeft de Lexmondse Ondernemers Vereniging 10 jaar geleden de Zederikdagen ontwikkeld, een jaarlijks terugkerend evenement dat op de eerste drie zaterdagen van juni plaatsvindt. Tijdens deze dagen worden diverse tochten uitgezet voor wandelaars, fietsers, skeeleraars, oldtimers en paarden en wagens. Zolang nog niet iedereen Zederik weet te vinden, blijven we alles aangrijpen om ons Zederikse dorp Lexmond op de kaart te zetten!”

Lexmondse Ondernemers Vereniging (LOV)

Dorpsstraat 72 - 4128 BZ Lexmond - T. 0347 342110 - F. 0347 341853

www.lovlexmond.nl

De Dorpsstraat in Lexmond

Ondernemers Vereniging Meerkerk

laat ook in 2012 volop van zich horen

Ondernemers Vereniging Meerkerk (OVM) zet zich al jaren in om de belangen van lokale ondernemers zo goed mogelijk te behartigen en gezamenlijk te streven naar een gezond woon-, werk- en leefklimaat. De vereniging kenmerkt zich als een actieve club die een uitgebreid scala aan activiteiten initieert voor de lokale bevolking. Daarnaast laat OVM ook regionaal van zich horen door intensief samen te werken met andere ondernemersverenigingen in de gemeente Zederik. Voor 2012 staan weer uiteenlopende evenementen op de agenda. Een vooruitblik op het komende jaar.

Veel ondernemers uit Meerkerk vinden het belangrijk om naast hun eigen core-business ook oog te hebben voor collectieve belangen, weet notaris Dox Verschuren. Sinds 2008 is zij voorzitter van de Ondernemers Vereniging Meerkerk (OVM). “We zijn een actieve vereniging met circa 110 leden, afkomstig uit de detailhandel en industrie. Het hele jaar door organiseren we lokale activiteiten en evenementen voor de hele bevolking. Daarnaast houden de leden met regelmaat netwerkbijeenkomsten waar ondernemers op een informele manier kennis en ervaringen uitwisselen.”

Samen staan we sterk

OVM werd in april 1975 opgericht om de belangen van lokale ondernemers te behartigen. “Als platform laten we van ons horen bij de Kamer van Koophandel en de gemeente. Ook nemen we deel aan de Overleg Kommissie Zederik Ondernemers (OKZO)”, licht voorzitter Dox Verschuren toe. “Door onze kennis en expertise te bundelen kunnen we op een positieve manier bijdragen aan het verbeteren van het woon-, werk- en leefklimaat, zowel op lokaal als op regionaal niveau. Daar zetten we ons graag voor in onder het motto: samen staan we sterk.”

Van jaarmarkt tot autocross

Meerkerk heeft dan ook een goed gevulde evenementenkalender. “We organiseren de traditionele jaarmarkt, een winterfair, de intocht van Sinterklaas en een autocross met Pinksteren”, somt Dox Verschuren op. “Het bestuur komt tien keer per jaar bij elkaar; daarnaast zijn er diverse ledenbijeenkomsten waar ondernemers kunnen netwerken. Ook de nieuwjaarsborrel van OVM wordt altijd druk bezocht. In een informele sfeer blikken we terug en kijken we vooruit. Ook in 2012 laten we volop van ons horen. Voor maart staat een ledenavond gepland met een gastspreker en de jaarlijkse ledenvergadering wordt in mei gehouden. Met meer dan honderd leden zijn we een bloeiende vereniging, maar nieuwkomers zijn nog altijd welkom.”

Onderling netwerken

Leden van de Ondernemers Vereniging Meerkerk kunnen ook digitaal gegevens uitwisselen. “Op onze website kan elk lid met een unieke code inloggen; onderling ervaringen delen en informatie opvragen is hierdoor snel en gemakkelijk.” Door deelname aan overkoepelende belangenorganisaties laat OVM ook regionaal van zich horen. “Bij overleg met de gemeente zijn we hierdoor een speler van formaat. Zeker in tijden van grillige economische ontwikkelingen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alles wat er speelt. Als ondernemers dragen we bovendien graag bij aan een gezonde, veilige en prettige leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Zederik.”

www.ovm-meerkerk.nl

Ondernemers Vereniging Meerkerk werkt nauw samen met de gemeente

Kamer van Koophandel Midden-Nederland

De Kamer van Koophandel is meer dan een handelsregister. Zij geeft voorlichting en advies aan ondernemers en stimuleert de regionale economie. “De KvK wil dichtbij de ondernemer staan”, zegt Marian van Alphen, accountmanager van de KvK voor Zederik.

Voorlichting en advies

Voorlichting en advies van de KvK kan nuttig zijn, zowel voor starters als voor bestaande ondernemers. Starters komen met vragen als: Hoe begin ik voor mezelf? Wat verwacht de belastingdienst van mij? Vorig jaar zijn in Zederik 70 nieuwe ondernemers van start gegaan. Bestaande ondernemers komen met vragen over personeel, regelgeving en exportplannen. “Daarvoor kunnen zij terecht bij één van onze ondernemersadviseurs of spreekuren door specialisten uit ons netwerk. Als we merken dat ondernemers tegen hetzelfde probleem aanlopen, organiseren we een themabijeenkomst”, licht Van Alphen toe.

Schakelfunctie

De Kamer van Koophandel is er niet alleen voor individuele ondernemers, maar ook voor ondernemersverenigingen. De kracht van de KvK is dat zij een branche- en regio-overschrijdende organisatie is. Dit maakt het mogelijk om coördinerend op te treden. “De Zederikse ondernemers ontmoet ik tijdens vergaderingen en bijeenkomsten van de overkoepelende ondernemersvereniging OKZO. Samen met hen bespreek ik actuele onderwerpen met het college van B&W”, geeft Van Alphen aan. Daarbij functioneert de KvK als schakel tussen ondernemers en overheid. De wensen en plannen van ondernemers worden in beeld gebracht en bij de gemeente kenbaar gemaakt zodat de gemeente passend beleid maakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Nota Economie die Zederik heeft opgesteld.

Een actueel voorbeeld van de schakelfunctie is de bijeenkomst over aanbesteden. “Jaarlijks is er een ontmoeting tussen de Zederikse ondernemers en de raadsleden. Aanbesteding is voor beide partijen een aansprekend onderwerp. Wat ons betreft is aanbesteding meer dan een race naar de goedkoopste oplossing. Wij pleiten voor een ondernemende vorm van aanbesteden waarbij de gemeente telkens in overleg met de ondernemers de voorwaarden voor aanbesteding vaststelt. Met dit in het achterhoofd zijn de nieuwe Zederikse regels tegen het licht gehouden”. De KvK wil in Leerdam en Giessenlanden een soortgelijke bijeenkomst houden.

Strategisch

Zederik heeft als één van de weinige gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden nog bedrijfsgrond te koop. “Meerkerk IV aan de A27 is een strategische plek. De ontwikkeling van het terrein heeft jammer genoeg veel tijd gekost. Toen het eindelijk op de markt kwam, sloeg de crisis toe”, stelt Van Alphen. Het terrein heeft niet alleen een functie voor Zederikse bedrijven, ook bedrijven uit de regio mogen zich vestigen. Dit biedt kansen voor verdere versterking van de lokale economische structuur.

Afschaffen jaarlijkse

bijdrage KvK

Vanaf 1 januari 2013 wordt de jaarlijkse bijdrage aan de KvK afgeschaft. Per 2012 hebben de KvK’s een bezuinigingsopgave opgelegd gekregen. Helaas heeft dat gevolgen voor onze fysieke dienstverlening in Gorinchem. Het regiokantoor wordt in de loop van 2012 gesloten. Van Alphen: “We betreuren deze beslissing, maar we zien geen andere mogelijkheid. Onze klanten kunnen voortaan terecht bij onze kantoren in Tiel en Utrecht of gebruik maken van digitale dienstverlening. Zelf ben ik nu veel aanwezig in de regio. Dat blijft onveranderd!”

KvK Midden-Nederland - Avelingen West 3C 4202 MS Gorinchem - T. 030-2396 600

www.kvk.nl/middennederland

‘Het apparaat doet het werk’, aldus Wim van Hof

Verderlichte oplossingen

voor een optimaal rendement

Dalmec B.V. uit Leerdam laat met de Dalmec Balancer zwaartekracht verdwijnen. Zware producten zijn bijna gewichtloos en zonder moeite op te tillen en te verplaatsen. Inmiddels is het bedrijf in Leerdam behoorlijk uit haar jasje gegroeid. In juli wordt er dan ook verhuisd naar een groter pand op bedrijventerrein Meerkerk IV in Meerkerk.

Met de Dalmec Balancer behoort zwaar tillen tot de verleden tijd. “Het apparaat doet het werk”, aldus Wim van Hof. “Hierdoor is er een minimale fysieke belasting voor de persoon die ermee werkt. Bovendien kunnen mensen langer hetzelfde werk volhouden. Wij humaniseren als het ware het arbeidsproces.” Tot nu toe zijn er door Dalmec meer dan 50.000 systemen gerealiseerd. “Dit varieert van systemen die 15 kg moeten tillen tot balancers die 900 kg verplaatsen. Ook kantelen en draaien van het product tijdens de handeling is mogelijk. Ergonomie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het apparaat is toegespitst op de specifieke werksituatie en het product van de klant. Hierdoor ontstaan ideale werkomstandigheden, minder kans op verzuim en een hogere productie.”

Preventief onderhoud

Voor een optimale en veilige werking wordt de klant geadviseerd de balancer preventief te onderhouden. Bovendien vindt er jaarlijks een keuring plaats. “Hierdoor is de klant er zeker van dat het systeem aan alle eisen voldoet”, vertelt Wim van Hof. “Mocht er onverhoopt toch een storing zijn, dan staat onze onderhoudsdienst 7 dagen per week, 24 uur per dag voor de klant klaar.”

Wereldleider

Dalmec heeft een flinke groei doorgemaakt de afgelopen jaren en is inmiddels wereldleider op het gebied van pneumatisch werkende balancer systemen. De Dalmec-vestigingen zijn wereldwijd verspreid, van Argentinië tot Japan en van Australië tot en met de Verenigde Staten. “Montage, garantie en onderhoud vindt vanuit de diverse Dalmec-vestigingen plaats. Voor de engineering en productie is Dalmec S.p.A. verantwoordelijk. Vanaf juli 2012 zullen we in Nederland operationeel zijn vanuit ons pand op het nieuwe bedrijventerrein Meerkerk IV in Meerkerk. Dit pand is ongeveer vier maal groter dan het gebouw waar we momenteel gevestigd zijn. De locatie in Meerkerk ligt aan de A27 en is makkelijk bereikbaar. Bovendien krijgen we een grotere showroom, waardoor we alles nog beter aan onze klant kunnen laten zien. Een belangrijke stap vooruit dus.”

Dalmec B.V. - Nijverheidstraat 12C

4143 HM - Postbus 82 - 4140 AB Leerdam

T. 0345-636050 - F. 0345-636055

info@dalmec.nl - www.dalmec.nl

In juli 2012 verhuist Dalmec naar bedrijventerrein Meerkerk IV

Ondergronds gestuurd boren met ongekende precisie

Brownline is een Meerkerks bedrijf, gespecialiseerd in ondergronds gestuurde boringen. Deze specialistische markt wordt wereldwijd bediend met het in eigen huis ontwikkelde Drillguide systeem. Daarmee kunnen boortracés met ongekende precisie worden uitgevoerd. Dit high-tech systeem is zo succesvol dat er onlangs een nieuw pand aan de Duurzaamheidsring in Meerkerk betrokken werd.

De ondergrondse infrastructuur bevat tegenwoordig steeds meer waterleidingen, gasleidingen, elektriciteitskabels en communicatielijnen. Brownline is gespecialiseerd om gestuurd ondergronds te boren tussen, onder, boven en langs al deze obstakels.

Innovaties

Het verhaal van Hans de Bruin klinkt als een succesverhaal. Altijd op zoek naar innovaties, vertrok hij achttien jaar geleden in een opwelling naar de Verenigde Staten en ontdekte daar het magnetische boorsysteem. “Ik was er echter van overtuigd dat er een systeem bedacht kon worden dat veel geavanceerder werkte”, blikt hij terug. “De zogenoemde magnetische steeringtool die in de Verenigde Staten toegepast werd, was behoorlijk beïnvloedbaar door omgevingsfactoren en dus niet altijd storingsvrij. Ik wilde een systeem ontwikkelen dat wel storingsvrij was.”

Optische sensoren

Uiteindelijk deed hij er zo’n acht jaar over om de Drillguide GST, oftewel een gyro steeringtool aangestuurd door optische sensoren, te ontwikkelen. “In samenwerking met de Universiteit van Praag en de Universiteit Eindhoven hebben we bij Brownline dit product zelf ontwikkeld. Dit systeem werkt honderd procent storingsvrij en heeft een nauwkeurigheid waar geen hedendaags meetsysteem aan kan tippen. Door de precisie waarmee het syteem werkt, is het nu dus mogelijk een traject exact volgens het vooropgestelde traject te realiseren. Dat klinkt logisch, maar geen enkel ander stuursysteem is daar op dit moment toe in staat.”

Olie

Inmiddels wordt het systeem voor de meest uiteenlopende werkzaamheden en op de diverse continenten toegepast. “De Drillguide wordt momenteel ingezet voor het aanleggen van buizen voor het transporteren van gas en olie, maar ook voor de aanleg van waterleidingen en riolering. Wij werken in heel Europa, maar zijn tevens actief in landen als de Verenigde Staten, Canada en het Midden-Oosten.”

“Wat wij doen is uniek. Wij produceren de Drillguide niet alleen, maar ontwikkelen ook de software ervoor. Wij willen zo’n vijf jaar voorop blijven lopen in de markt en zijn daarom continu op zoek naar innovaties en verbeteringen. Hiervoor investeren wij heel veel tijd en geld in diverse onderzoeken.”

Tunnelvisie

In een moeilijke markt weet Brownline prachtige groeicijfers te realiseren. De pure innovatie is uniek in de markt en maakt Brownline een wereldspeler die nieuwe toepassingen mogelijk maakt. Hans de Bruin verwoordt het als volgt : “De innovaties die wij doen zijn bepalend voor de groei die we doormaken. Dit kun je weer koppelen aan de instelling die hier binnen het bedrijf heerst. Veel bedrijven hebben een tunnelvisie en staan nauwelijks open voor nieuwe ideeën. Wij zijn continu op zoek naar noviteiten en denken liever vanuit mogelijkheden dan vanuit beperkingen.”

Ondergrondse

hoogspanningskabels

Door de specialistische kennis die Brownline in huis heeft, raakt het bedrijf regelmatig betrokken bij allerlei bijzondere projecten. “Zo worden momenteel bij Delft hoogspanningskabels gedeeltelijk ondergronds gelegd. De kabels moeten allemaal op een bepaalde afstand van elkaar liggen, een behoorlijk nauwkeurig klusje dus. Dit zou met geen enkel ander systeem dan de Drillguide verwezenlijkt kunnen worden. Voor ons vormen juist de dingen die onmogelijk lijken de grootste uitdaging.”

Het hoofdkantoor van Brownline in Meerkerk

De ondergrondse infrastructuur bevat tegenwoordig steeds meer waterleidingen, gasleidingen, elektriciteitskabels en communicatielijnen. Brownline is gespecialiseerd om gestuurd ondergronds te boren tussen, onder, boven en langs al deze obstakels.

Innovaties

Het verhaal van Hans de Bruin klinkt als een succesverhaal. Altijd op zoek naar innovaties, vertrok hij achttien jaar geleden in een opwelling naar de Verenigde Staten en ontdekte daar het magnetische boorsysteem. “Ik was er echter van overtuigd dat er een systeem bedacht kon worden dat veel geavanceerder werkte”, blikt hij terug. “De zogenoemde magnetische steeringtool die in de Verenigde Staten toegepast werd, was behoorlijk beïnvloedbaar door omgevingsfactoren en dus niet altijd storingsvrij. Ik wilde een systeem ontwikkelen dat wel storingsvrij was.”

Optische sensoren

Uiteindelijk deed hij er zo’n acht jaar over om de Drillguide GST, oftewel een gyro steeringtool aangestuurd door optische sensoren, te ontwikkelen. “In samenwerking met de Universiteit van Praag en de Universiteit Eindhoven hebben we bij Brownline dit product zelf ontwikkeld. Dit systeem werkt honderd procent storingsvrij en heeft een nauwkeurigheid waar geen hedendaags meetsysteem aan kan tippen. Door de precisie waarmee het syteem werkt, is het nu dus mogelijk een traject exact volgens het vooropgestelde traject te realiseren. Dat klinkt logisch, maar geen enkel ander stuursysteem is daar op dit moment toe in staat.”

Olie

Inmiddels wordt het systeem voor de meest uiteenlopende werkzaamheden en op de diverse continenten toegepast. “De Drillguide wordt momenteel ingezet voor het aanleggen van buizen voor het transporteren van gas en olie, maar ook voor de aanleg van waterleidingen en riolering. Wij werken in heel Europa, maar zijn tevens actief in landen als de Verenigde Staten, Canada en het Midden-Oosten.”

“Wat wij doen is uniek. Wij produceren de Drillguide niet alleen, maar ontwikkelen ook de software ervoor. Wij willen zo’n vijf jaar voorop blijven lopen in de markt en zijn daarom continu op zoek naar innovaties en verbeteringen. Hiervoor investeren wij heel veel tijd en geld in diverse onderzoeken.”

Tunnelvisie

In een moeilijke markt weet Brownline prachtige groeicijfers te realiseren. De pure innovatie is uniek in de markt en maakt Brownline een wereldspeler die nieuwe toepassingen mogelijk maakt. Hans de Bruin verwoordt het als volgt : “De innovaties die wij doen zijn bepalend voor de groei die we doormaken. Dit kun je weer koppelen aan de instelling die hier binnen het bedrijf heerst. Veel bedrijven hebben een tunnelvisie en staan nauwelijks open voor nieuwe ideeën. Wij zijn continu op zoek naar noviteiten en denken liever vanuit mogelijkheden dan vanuit beperkingen.”

Ondergrondse

hoogspanningskabels

Door de specialistische kennis die Brownline in huis heeft, raakt het bedrijf regelmatig betrokken bij allerlei bijzondere projecten. “Zo worden momenteel bij Delft hoogspanningskabels gedeeltelijk ondergronds gelegd. De kabels moeten allemaal op een bepaalde afstand van elkaar liggen, een behoorlijk nauwkeurig klusje dus. Dit zou met geen enkel ander systeem dan de Drillguide verwezenlijkt kunnen worden. Voor ons vormen juist de dingen die onmogelijk lijken de grootste uitdaging.”

Het duurde zo’n acht jaar voordat de Drillguide GST ontwikkeld was

De Drillguide wordt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden toegepast

Door de specialistische kennis die Brownline in huis heeft, raakt het bedrijf regelmatig betrokken bij allerlei bijzondere projecten

Scharff Trading & Services B.V. maakt groei door

Sinds de oprichting in 1996, heeft Scharff Trading & Services B.V. een grote groei doorgemaakt.

Van oorsprong richten wij ons op de divisie Meet- en regel-apparatuur, appendages en waterbehandelingsapparatuur.

Wij leveren een volledig pakket aan meet- en regelapparatuur, appendages en waterbehandelingsapparatuur. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor Regeltechnik Kornwestheim GmbH, een innovatieve producent van regelafsluiters en regelapparatuur. RTK produceert een volledig assortiment (regel) afsluiters, bijbehorende elektrische en pneumatische aandrijvingen, sensoren en regelelektronica. Het programma regelafsluiters omvat doorlaten van DN15 t/m DN400, druktrappen van PN16 t/m PN160, in tweeweg- en drieweguitvoering. De afsluiters kunnen geleverd worden met flenzen (DIN en ANSI), alsmede met laseinden.

Het standaard programma kenmerkt zich verder door een bijzondere prijs-/kwaliteitsverhouding en een flexibele instelling. Zo kunnen wij naast de RTK aandrijvingen ook aandrijvingen (elektrisch en pneumatisch) en klepstandstellers van vrijwel alle bekende fabrikaten opbouwen en kunnen wij in een aantal gevallen klantspecifieke uitvoeringen produceren.

In de loop der jaren hebben wij de divisie Handgereedschappen en hulpmaterialen toegevoegd. Scharff Trading & Services B.V. levert een compleet programma aan handgereedschappen en hulpmaterialen.

Deze producten worden door ons geïmporteerd, geproduceerd en/of vertegenwoordigd. Wij leveren aan de professionele groothandel op het gebied van sanitair, centrale verwarming, dakbedekking, luchtbehandeling, koeltechniek, electrotechniek, industrie en automotive. Wij beleveren niet alleen Nederland, maar bijna alle Europese landen. Hiertoe hebben wij samenwerkingsverbanden met een aantal gelijksoortige buitenlandse ondernemingen.

Belangrijkste doelstelling is het aanbieden van een kwalitatief hoogwaardig, compleet assortiment, gericht op de professionele gebruiker. Belangrijk voordeel van de combinatie van de productgroepen handgereedschappen en hulpmaterialen is het feit dat u voor een grote verscheidenheid aan ‘kleine’ producten bij één leverancier terecht kunt.

Naast deze twee hoofddivisies, hebben wij ook de service-vertegenwoordiging voor Chrysal doseerunits, welke bij bloemisten en tuincentra in het gehele land zijn geplaatst. Deze units doseren de voeding voor bloemen en boeketten. Een doseerinstallatie wordt door ons als complete installatie opgeleverd, met daarbij optioneel leegmeldinstallaties voor vaten vloeistof en afgiftepistolen.

Door de bedrijfsgroei de afgelopen jaren, hebben wij in 2009 ons nieuwe pand te Meerkerk kunnen betrekken, van waaruit wij nog beter onze markten kunnen ‘bedienen’. Wij beschikken over een zeer ruim magazijn voor onze voorraden, een werkplaats voor reparatiedoeleinden en een riant kantoor met vergaderruimten.

Wij zijn continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden, en werken oplossingsgericht voor onze klanten.

Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel!

Scharff Trading & Services B.V.

Duurzaamheidsring 200

4231 EX Meerkerk

T. 0183-351378 - F. 0183-359951

info@stsbv.nl - www.stsbv.nl

delen:

Rivierenland Business nummer 6 2011

Lees volledige uitgave online
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by